Financieel7 TIPS OM GELD TE BESPAREN OP JE TELEFOONABONNEMENT

19 september 2019by Beheerder0

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon en de meeste mensen maken gebruik van een smartphone. Helaas kunnen de kosten met smartphones al snel oplopen. Toch zijn er genoeg manieren om geld te besparen op je telefoonabonnement. Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder.

 

  1. Gebruik wifi waar het kan

Als er wifi aanwezig is, kan je dit beter gebruiken. Zo kan je minder data uit je bundel gebruiken. Hiermee voorkom je dat aan het eind van de maand je telefoonrekening hoger uitvalt. Ook kan je op den duur kijken of je misschien je abonnement kan verlagen.

 

  1. Wees bewust hoeveel data je verbruikt

Zorg dat je op een rij hebt hoeveel data je verbruikt en waarvoor. Alleen zo kan je kritisch naar je verbruik kijken en beslissen wat wel en niet nodig is (MoneyPantry 2017).

 

  1. Gebruik gratis chat-apps

Als je vooral wifi gebruikt, dan is het goedkoper om gratis chat-apps, zoals WhatsApp te gebruiken om berichten te sturen en te bellen. Je verbruikt dan niet de minuten en sms’jes in je bundel. Je kan dan op den duur kijken of je jouw abonnement kan verminderen.

 

  1. Sluit de apps af die je niet gebruikt

Je smartphone staat al snel vol met allerlei apps. Veel apps blijven doorlopen, ook als je ze afsluit. Zorg dat je de apps die je niet gebruikt helemaal uit zet, zodat ze niet onnodig data kunnen gebruiken.

 

  1. Weet wat je in het buitenland verbruikt

Als je naar het buitenland gaat is het goed om geïnformeerd te zijn over de telefoneerkosten die gelden voor dat land. Alleen zo kan je de juiste beslissing voor jouw budget maken. Je kan zo voorkomen dat je een flinke rekening krijgt als je thuiskomt.

 

  1. Denk aan een sim only abonnement/koop je toestel los

Een abonnement waar een toestel bij inbegrepen zit is vaak onnodig duur, juist door die telefoon. Dit kan je heel makkelijk omzeilen door een sim only abonnement te nemen. Je moet dan wel af en toe een nieuw toestel kopen, maar los van een abonnement zijn deze vaak ook nog eens goedkoper (Kruijer). Daarnaast is het echt niet nodig om altijd de nieuwste iPhone te hebben en de meeste toestellen gaan vaak langer dan twee jaar mee.

 

  1. Kies voor een mobiel of een vaste telefoon

Als je een mobiele telefoon hebt is het helemaal niet nodig om ook een vaste telefoon te hebben. Je zou dus kunnen overwegen om een van de twee eruit te halen. In de meeste gevallen zal dan de vaste telefoon komen te vervallen. Dat scheelt toch weer in de kosten.

 

Opdracht:

Reken uit wat jouw abonnement precies inhoud en wat je nou eigenlijk verbruikt. Vergelijk dit met wat je nodig hebt. Als hier een groot verschil in zit, volg dan de tips op die van jou op toepassing zijn.

 

Heb jij nog tips om op geld te besparen op de telefoonrekening? Deel ze met ons in de comments.

 

 

 

Bronnen:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *